KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:

Full text search

KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:
KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter: Köszönöm tisztelt Elnök úr! És mindjárt meg is köszönöm a kérdésben rejlő bizalmat.
Ha azt válaszolom, hogy nem, akkor azt mondják, hogy micsoda egy ütődött pénzügyminiszter, aki nem ragad meg minden alkalmat, hogy az egész örökölt adósságterhet csökkentse. Ha azt mondom, hogy igen, akkor meg milyen egy jellemtelen, aki titokban tárgyal az ország ügyeiről.
Most a válaszom rendkívül egyszerű: természetesen nem. De még egyszer szeretném megvilágosítani az ország adósságpolitikáját, amelyet utoljára a miniszterelnök úr japáni látogatása előtt egy kormánynyilatkozatban is leszögeztünk:
1. Magyarország kínos pedantériával fizeti az adósságait.
2. Magyarország azért, mert kínos pedantériával fizeti az adósságait, rászorul nemzetközi erőforrásokra, legalább annyira rászorul, mint azok, akik nem fizetnek ilyet. Tehát ez nem lehet egy hátrány az országnak, hogy nálunk minden rendben van, mert mi fizetünk.
Kérem, nincs rendben, mi fizetünk, de azért pénzre szükségünk van.
3. Ez a politika rendkívül eredményes, gondolom, hogy a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank közelgő éves közgyűlésén meglesz ennek a politikának az elismerése és a további gyümölcse. Kérem, hogy fogadják el a válaszomat. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť