HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Full text search

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház!
Elnézésüket kérem, hogy a szünetet megzavarom. Közel fél órával ezelőtt hangzott el a képviselőtársam szájából egy megjegyzés, egy újabb félórás szünet esetén értelmét veszítené a megjegyzésem.
A képviselő úr azt mondta, hogy én nem emlékszem a korábbi nyilatkozataimra. Beszédében örömmel fogadtam a dicsérő megjegyzéseket, és örültem a kritikai észrevételeknek is. Hozzá kell tennem, hogy a kritikának nagy része félreértésen alapul, amely félreértések nyugodtan tisztázhatók lettek volna, ha az előttem szóló képviselő úr, aki véletlenül a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, a házszabályi rendelkezéseknek megfelelően minden olyan esetben, amikor a nemzetbiztonsági bizottság tárgyalta ezt a törvényjavaslatot, erről értesített volna, hiszen a Házszabály kimondja, hogy a bizottság ülésére a képviselőt, aki a javaslatot előterjesztette, meg kell hívni.
Egy esetben hívott meg az elnök úr, akkor kétórás várakozás után – Ómolnár és Pásztor képviselő úrral együtt vártunk két órát –, azt mondták, hogy sajnos, nem volt ránk idő. Ott elmondhattam volna azt, hogy egy év alatt – nem szégyellem – megváltozott az elképzelésem a rendszerváltásról, egy évvel ezelőtt máshogyan látta ma rendszerváltás menetét, mint most, és ez nem az én hibám, hogy nem azon a módon ment végbe a rendszerváltás, ahogy én gondoltam egy évvel ezelőtt, de szívesen elmondtam volna a bizottság ülésén, ha meghív. Köszönöm. (Taps.)
 

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť