KÁTAY ZOLTÁN, DR. a Magyar Demokrata Fórum parlamenti csoportjának vezérszónoka:

Full text search

KÁTAY ZOLTÁN, DR. a Magyar Demokrata Fórum parlamenti csoportjának vezérszónoka:
KÁTAY ZOLTÁN, DR. a Magyar Demokrata Fórum parlamenti csoportjának vezérszónoka: Köszönöm a figyelmeztetést, Elnök Úr. Köszönöm, Elnök Úr, röviden befejezem.
Tisztelt Képviselőtársaim!
Korábban arra kértem Önöket, hogy segítsék elő döntésükkel az e törvény adta lehetőségeken belül is a demokratikus államélet tisztaságának előmozdítását. Most ugyanilyen súllyal arra kérem Önöket, hogy a törvény megvitatásakor és elfogadásakor legyenek figyelemmel országunk stabilitására. Ezt a célt szolgálja a kormány által benyújtott törvényjavaslat, amikor – bár minden, a törvényben meghatározott fontos tisztséget betöltő személy elé tükröt tart, de – az adatok nyilvánosságra hozatala céljából csak abban az esetben intézkedik, ha az érintett személy tisztségéről nem mond le, illetőleg nem kezdeményezi a felmentését. Ez tehát demokratikus megoldás, és nem boszorkányüldözés. Másként fogalmazva: a törvénytervezet célja, hogy eleget tegyen az elvárásoknak.
Végezetül befejezésképpen: tisztelt Országgyűlés, tisztelt Képviselőtársaim! Anélkül, hogy az előttünk fekvő törvényjavaslat egyéb részleteit, az eljárási rendre vonatkozó egyes szabályait tovább taglalnám, indokoltnak tartom leszögezni frakciónk álláspontját.
A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja szilárdan hiszi e törvény elfogadásának vitathatatlan időszerűségét és szükségszerűségét. Őszinte tisztelettel várjuk politikai állásfoglalásukat a törvényjavaslat egésze kapcsán. Megköszönjük mindazon, akár egyetértő, akár bíráló, mind alkotmányjogi, mind szakmai szempontból elmondandó észrevételeiket, amelyek arra irányulnak, ha erre módot látnak, hogy közös akarattal a választóink elvárásainak megfelelően a lehető legjobb törvényt alkossuk meg. Mind parlamenti frakciócsoportom, mind saját nevemben őszintén megköszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť