KŐSZEG FERENC (SZDSZ)

Full text search

KŐSZEG FERENC (SZDSZ)
KŐSZEG FERENC (SZDSZ) Természetesen nem akarok érdemben reflektálni Fodor István képviselőtársam szavaira, ennek nincs itt az ideje, majd az általános vita folytatásában esetleg meg fogom tenni. Csak arra szeretném képviselőtársaim figyelmét felhívni, hogy Fodor képviselő úr érzésem szerint kicsit összemosta a felszólalásában a nemzetbiztonsági bizottság jelentésének ismertetését és a maga interpretációját. Ebből a jelentésből nem hiszem, hogy azt a következtetést lehet levonni, hogy olyannyira megállapíthatatlan, hogy kik voltak hálózati személyek. Ellenkezőleg: az alapnyilvántartások megmaradtak, és a jelentésnek éppen az a tanulsága, hogy megfelelő vizsgálattal az azonosságok megállapíthatók, és a tevékenységi kör is nagyjából feltárható.
Tehát arra kérem képviselőtársaimat, hogy figyelmesen olvassák a jelentést, és ne egy – véleményem szerint pontatlan – interpretáció alapján ítéljék azt meg.
Még megjegyezném azt, hogy kissé meglepett az, hogy Fodor képviselőtársunk említett egy aggályt az ügynökök megállapíthatása ügyében, nevezetesen azt, hogy esetleg célszemélyek kerülhettek a hálózati személyek nyilvántartásába. Azért csodálkozom ennek a megemlítésén, mert ez a Gálszécsy miniszter úrnak a jelentéshez fűzött kommentárjában szerepelt, szinte szó szerint úgy, ahogy Fodor képviselőtársunk ezt előadta. Ez a megjegyzés azonban szigorúan bizalmasként érkezett a nemzetbiztonsági bizottsághoz, és nem került be a képviselőház elé terjesztett jelentésbe. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť