ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés – 7 államtitkári szavazattal – 185 szavazattal 4 ellenében, 35 tartózkodás mellett az alkotmányügyi bizottság javaslatát fogadta el.
A kiegészítő jelentés I. és II. pontjai, valamint a jelentés 7. és 9. pontjai egymást kizáró megoldásokat tartalmaznak, a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 6. §-a (5) bekezdésének módosítására vonatkozóan.
Az alkotmányügyi bizottság indítványa az eredeti javaslat elhagyása mellett javasolja, hogy az elszámolás nem pótolható adathiány esetén is elfogadottnak tekintendő. Az adathiány pótolhatóságáról az Állami Számvevőszék nyilatkozzék.
A költségvetési bizottság javaslata szerint, amelyik az előzőekkel megegyezik, az adathiány pótolhatóságát vagy nem pótolhatóságát az Állami Számvevőszék véleményezze.
Géczi József javaslata szerint az elszámolás az elszámolónak fel nem róható, nem pótolható adathiány esetén is elfogadottnak tekintendő. A felróhatóság, illetve fel nem róhatóság, valamint az adathiány pótolhatósága kérdésében az Állami Számvevőszék foglaljon állást.
Jánosi György ezen túlmenően azt is javasolja, hogy – amennyiben a hiánypótlásnak nem tud az illető eleget tenni – az év november 15-éig köteles annak indokát a Számvevőszék előtt igazolni.
A fel nem róható okból hiányzó adatok tanúsítványokkal legyenek pótolhatók.
Először az alkotmányügyi bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő jelentés 1. pontja szerint.
Államtitkár úr egyetért-e vele?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť