JÁNOSI GYÖRGY, DR. (MSZP)

Full text search

JÁNOSI GYÖRGY, DR. (MSZP)
JÁNOSI GYÖRGY, DR. (MSZP) Elnök Úr, Miniszter Úr!
Amikor készültem az interpellációra, magamban természetesen végiggondoltam az elképzelhető válasz-alternatívákat, és azt is eldöntöttem, hogy milyen típusú válaszra fogok igent mondani, vagy milyen típusú válaszra fogok nemet mondani. Megfogadtam magamban, hogyha a leghalványabb ígéret szintű válaszelem megjelenik a pénzügyminiszter úr mondandójában, akkor el fogom ezt fogadni, mert konkrétumokat a költségvetés előkészítésének szakaszában várni nem lehet.
A válaszhoz három megjegyzést szeretnék fűzni. Az első megjegyzés azzal kapcsolatos, hogy az önkormányzatoktól jelenleg és a jövőben sem lehet várni az elsorvasztott, megnyomorított állapotunkban azt, hogy a gyermek és ifjúsági korosztály problémáira, újabb keletű és halmozódó problémáira valamilyen kezelési technikát alkalmazzanak, valamilyen választ adnak erre a problémára. Az önkormányzatoknak még ahhoz sincs forrásuk, hogy a jelenlegi infrastruktúrát és a jelenlegi infrastruktúrában tükröződő feladatokat ellássák. Ugyanakkor az önkormányzatok nem jutottak semmiféle olyan tulajdonhoz, amellyel további pénzügyi forrásokat tudnának a maguk számára teremteni az ilyen típusú feladatok megoldásához.
A második megjegyzésem az, hogy az interpellációban tudatosan hivatkoztam a kormányprogram által feltételezett pénzügyi háttérre, azt kérve, hogy annak egy részét utalja le helyi szintre a kormányzat. A válasz elszomorított ebben az értelemben, mert világossá tette számomra: úgy tűnik, semmilyen komoly pénzügyi végiggondolása, pénzügyi fedezete nem rajzolódik ki ennek a hároméves kormányprogramnak.
És végül: ezután a harmadik megjegyzésem csak az lehet, hogy az eddigiek alapján úgy tűnik számomra, hogy megint ott tartunk, hogy a gyermek és ifjúsági réteg problémáit deklaratívan fölvállaljuk, de amikor hathatós, valódi lépésre, kormányzati cselekvésre kerülne a sor, akkor valahogy elúsznak a feltételek, elúsznak a lehetőségek.
Mindezek alapján én nem tudom elfogadni miniszter úr válaszát, és arra kérem a Parlamentet, hogy közösen ne fogadjuk el. Ez ugyanis lehetővé teszi a probléma újragondolását vagy továbbgondolását. És nemcsak az én érdekem az, nemcsak a szocialista frakció érdeke az, hanem az egész Parlament érdeke az, hogy ne tűnjünk fel szószegő színben, hogy deklaratívan fölvállaljuk a gyermek és ifjúsági korosztály problémáit – valójában azonban nem teszünk érte semmit.
Nem fogadom el ilyen körülmények között a választ.
Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť