MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ)

Full text search

MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ)
MOLNÁR PÉTER, DR. (FIDESZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszter Úr!
Nagyon szerettem volna ennél egyértelműbb választ kapni, ugyanis egyrészről örömmel hallottam, hogyan miniszter úr hangsúlyozta ennek a törvénynek a fontosságát, és azt, hogy a Kormány is arra törekszik, hogy ez a törvény – ha van rá mód, akkor – még az idén elfogadásra kerüljön a Parlamentben. Más oldalról viszont hosszan ecsetelte a miniszter úr azokat a nehézségeket, amik lehet, hogy mégiscsak kizárják azt, hogy ez a törvény a parlament elé kerüljön még az idén.
A déli sajtótájékoztatón beszéltem arról – ezt most nem szeretném részletezni –, hogy itt a törvény-előkészítés mellett, azzal párhuzamosan azért elég riasztó és elég rossz jelek is tapasztalhatók a média és a sajtó helyzete körül. Azt hiszem, hogy igazán megnyugtató csak az lenne, hogyha ezek a törvények még az ősszel, vagy legkésőbb az év végéig megszületnének. Tehát arra kérem a miniszter urat – figyelembe véve azt is, hogy ennek a törvénynek gazdasági vonatkozásai is vannak, hiszen az elektronikus sajtó piacán a szabad verseny kialakulása a reklámpiacra, tehát a gazdaságnak egy nagyon fontos részére is komoly élénkítő hatással lehet, amire minél előbb szükség volna –, tehát erre is tekintettel arra kérem a miniszter urat, hogy mindenképpen próbálják azokat a nehézségeket legyőzni, amelyek a törvény útjában állnak.
Mindezekkel együtt hadd vegyem ígéretnek a miniszter úr által elmondottakat arra nézvést, hogy ez a törvény még az idén a Parlament által el lesz fogadva, és így a választ köszönettel elfogadom. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť