MÓZES MIHÁLY, DR. (SZDSZ)

Full text search

MÓZES MIHÁLY, DR. (SZDSZ)
MÓZES MIHÁLY, DR. (SZDSZ) Azt én örömmel hallom, hogy a Művelődési és Közoktatási Minisztérium próbál lépéseket tenni a pénzügyi kormányzatnál az iskolák helyzetének javítására. A tények azonban makacs dolgok. Magyarország 4,5%-ot fordít – mint Andrásfalvy miniszter úr említette – az oktatásra. A fejlett országokban ez 10-12-13% között ingadozik. A gyorsan fejlődő országokban – például a távol-keleti országokban – megközelíti a 20%-ot.
Be kell látni, hogy az oktatás radikális javítása, átalakítása nélkül Magyarországon gazdasági felzárkózás nem fog bekövetkezni. Borzasztó szomorúan veszem tudomásul, hogy mindazokat a tényeket, amelyeket hallottam különböző híradásokban, a miniszter úr sajnálatos módon nem tudta megcáfolni, tehát azt, hogy esetleg csökken az óvodák, illetve a napközi otthonok támogatása, hogy az ösztöndíjakat adóztatni fogják. Diákok tízezrei fognak tüntetni itt, a Parlament körül (zaj) emlékezzen a miniszter úr a tavalyi esztendőre!
A családi pótlék adóztatása nonszensz, hihetetlen, egyszerűen nem akarok hinni ezeknek a szavaknak, és én azt gondolom, hogy kemény őszre, illetve kemény télre számíthat a művelődési kormányzat. (Zaj.)
Nem tudom a miniszter úr válaszát az említett okok miatt elfogadni. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť