ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Ismét emlékeztetem az Országgyűlést, hogy vita nélkül kell határoznia, s hogy a kivételes eljárás elfogadásához a jelenlévő képviselők kétharmadának szavazatára van szükség.
Kérdezem ezek után az Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat kivételes eljárással történő tárgyalásával. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik. 184 "igen", 101 "nem", 9 tartózkodás.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 184 "igen" szavazatot adott le az államtitkári szavazatokkal együtt, de ezzel együtt sem érte el a kétharmados többséget a kivételes eljárásra szóló javaslat. Megállapítom tehát, hogy a kivételes eljárásra történő indítványt az Országgyűlés nem fogadta el.
Kérdezem ezek után, egyetért-e az Országgyűlés a javaslat sürgős tárgyalásba vételével. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés hat államtitkári szavazattal 260 szavazattal 26 ellenében, 9 tartózkodás mellett kimondta a javaslatra a sürgős tárgyalást.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Kormányunk jelezte: a gazdasági társaságokról szóló 1988. évi VI. törvény, valamint a bírósági cégnyilvántartásról s a cégek törvényességi felügyeletéről szóló 1989. évi 23. számú törvényerejű rendelet módosításáról szóló, korábban benyújtott törvényjavaslatok megtárgyalását is kivételes és sürgős eljárás keretében javasolja. Erről későbbi ülésünkön határozunk.
Döntés képviselői önálló indítvány napirendre tűzéséről és sürgős tárgyalásáról

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť