JÁVOR KÁROLY (MDF)

Full text search

JÁVOR KÁROLY (MDF)
JÁVOR KÁROLY (MDF) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Eddig minden hivatalos jel arra vall, hogy Magyarország 1996-ban világkiállítást kíván rendezni. Most, egy hónappal a világkiállítási törvény elfogadása előtt még nem tudjuk, hogy hol lesz a világkiállítás pontos területe, hogy folyó áron menynyibe fog kerülni, hogy ebből pontosan mennyi fogja terhelni a költségvetést, és ha ez mondjuk 30 milliárd, akkor a fennmaradó rész fedezete vajon mi lesz? Ha lesznek vidéki helyszínek, melyek ezek, hogyan illeszkedik be a világkiállítás a magyar gazdaság hároméves programjába, milyen hatással lesz az 1992-93-94-95-ös költségvetési évekre, és sorolhatnám a még a tisztázatlan kérdéseket.
Szeretném felhívni képviselőtársaim figyelmét, hogy az erkölcsi felelősség a világkiállítás ügyében hozott döntésért a Parlamenté lesz, a gazdasági következményeket viszont az ország, a költségvetés és a Kormány fogja viselni. Az Állami Számvevőszék és a bank szakembereinek véleménye szerint – és a helyzet a ma délelőtti villámkonzultációk szerint nem változott – az Állami Számvevőszék véleménye szerint az expo megrendezése a jelenlegi helyzetben várhatóan elviselhetetlen megterhelést fog okozni a költségvetésnek, a bankszakemberek véleménye szerint a világkiállítás előkészítettségének, vagy az ő szóhasználatukkal "előkészítetlenségének" jelenlegi állapotában magára valamit is adó komoly cég nem ad komoly ajánlatot.
Szeretném megkérdezni, hogy akkor mi milyen alapon fogunk tudni dönteni. A még tisztázatlan kérdések és az általam felsorolt problémák tisztázására rendelkezésünkre áll még egy hónap. Azt szeretnénk, ha ezt az időt jól fel tudnánk használni, ha tetszik, akkor azért, hogy korrekt módon és valamennyi következményét is mérlegelve tudjunk Magyarországon világkiállítást rendezni. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť