ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Most személyi javaslatok következnek, bizottsági tagok választására kerül sor. A parlamenti pártoknak, a parlamenti bizottságokkal kapcsolatos előzetes megegyezésére figyelemmel a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja bejelentette, hogy Gali Ákos képviselői frakcióváltoztatása kapcsán megüresedett helyére az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottságba Tóth Tihamér képviselő urat jelöli, akit ezzel egy időben az önkormányzati bizottsági tagsága alól javasol felmenteni. Az ügyrendi bizottságban megüresedett helyre pedig Dávid Ibolya képviselőt jelöli.
A két személyi javaslatról külön-külön határozunk.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e Tóth Tihamér alkotmányügyi bizottsági taggá történő megválasztásával. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 1 államtitkári szavazattal, 221 szavazattal 2 tartózkodás mellett Tóth Tihamért az alkotmányügyi bizottság tagjává választotta. (Taps.)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e Dávid Ibolya képviselőtársunknak az ügyrendi bizottsági taggá történő megválasztásával. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 3 államtitkári szavazattal, (taps) 216 szavazattal 1 tartózkodás mellett Dávid Ibolyát az ügyrendi bizottság tagjává választotta. (Zaj.)
Engedjék meg, hogy magam és az Országgyűlés nevében egyaránt gratuláljak megválasztásukhoz, és jó munkát kívánjak nekik bizottsági tevékenységük során. (Szórványos taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Soron következnék az elfogadott tárgysorozat szerint az Országgyűlés házszabályainak módosításáról és egységes szövegéről szóló 8/1989. évi országgyűlési határozati javaslat módosítását indítványozó országgyűlési határozati javaslat megtárgyalása. Minthogy azonban Fodor András Attila képviselőtársunk módosító javaslatot nyújtott be, amelyet a bizottságok még nem tárgyaltak meg, s így határozathozatal nem lehetséges, azt javaslom, hogy tárgysorozatunk megváltoztatásával ennek a kérdésnek a tárgyalását a jövő hétre halasszuk.
Fodor András Attila kért szót.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Fodor András Attila (MDF)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť