SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem állapodtunk meg előzetesen, én egy nagyon rövid összefoglalót adnék, s utána kérem, szíveskedjék megkérdezni a másik két bizottsági elnök urat, kívánnak-e kiegészítést fűzni az általam elmondottakhoz.
A három bizottság együttes ülésen megtárgyalta a módosító javaslatokat, azokat, amelyek újonnan érkeztek csatlakozó javaslatként a korábbiakhoz, és ezekben állást foglalt. A módosító javaslatokról és a bizottságok állásfoglalásáról egy kiegészítő jelentés készült, amely most van sokszorosítás alatt, és rövidesen képviselőtársaink rendelkezésére fog állni.
Egyetlenegy kérdésre térnék ki külön, amelyet már korábban is jeleztem, nevezetesen, hogy a műemlékvédelem szempontjait szem előtt tartva, Czoma képviselő úr javaslatától inspirálva, a bizottság a Czoma-féle javaslathoz képest egy sokkal rövidebb terjedelmű csatlakozó módosító javaslatot fogadott el, és terjeszt a Ház elé, amelyben a földvisszaadás mértéke szempontjából műemlékvédelmi szempontokat kíván értékelni és elfogadtatni.
Ezen túlmenően mást előadni nem kívánok, illetőleg még tájékoztatásul elmondom, hogy a részletes módosító indítványok megtárgyalása után az alkotmányügyi bizottság, illetőleg a gazdasági bizottság ismételten állást foglalt a törvényjavaslat egésze tekintetében, és mind a két bizottság úgy ítélte meg, hogy a törvényjavaslatot támogatja, annak az elfogadását ajánlja az Országgyűlésnek. A költségvetési bizottság részéről ennek a kérdésnek az ismételt eldöntésére – hiszen egyszer már volt szavazás – határozatképtelenség miatt végül is nem került sor.
Reflektálva Szigethy képviselő úr mostani felvetésére, azt tudom mondani, hogy a felvetés véleményem szerint az alkotmányügyi bizottság állásfoglalását kívánja. Sajnálom, hogy eddig ez nem merült fel, mert akkor erre is sor kerülhetett volna, így viszont erre a szempontra tekintettel azt kell kérnem és indítványoznom, az elnök úr biztosítson arra lehetőséget, hogy az alkotmányügyi bizottság ennek a kérdésnek a megvizsgálására és az ebben való állásfoglalás érdekében még a nap folyamán összeülhessen, és álláspontot alakíthasson ki. Köszönöm szépen. (Taps jobbról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť