ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Nem támogatja. Az Országgyűlés? Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés a módosítványt 192 szavazattal 39 ellenében, 41 tartózkodás mellett elutasította.
A 170. és 172. pontok elfogadása esetén a 8. §-ra vonatkozó további módosító javaslatokról nem kell szavazni.
A jelentés 170. pontja, valamint 172. pontja egymást kizáró megoldást tartalmaz erre a 8. §-ra vonatkozóan. Most ismertetem az alternatív javaslatok lényegét.
A gazdasági bizottság javaslata szerint a kárpótlási jegyet a törvény hatályba lépésétől számított három éven belül, arányosan kell kibocsátani; 20 ezer forint alatti igényeket egyben kell teljesíteni; a kisebb igényeket előnyben kell részesíteni, és a szövetkezetek a kiadott föld fejében a kárpótlásra jogosultakkal azonos ütemben kaphatnak kárpótlási jegyeket. A kárpótlási jegyek összegét, a Kormány határozatának függvényében, a kárpótlási hivatal állapítsa meg. Eddig a gazdasági bizottság javaslata.
Pásztor Gyula és Szabó Lajos javaslata szerint a kárpótlási jegy birtokosa az elvont vagyontárgyakra opciós jogot gyakorolhat hat hónapon belül, ha pedig ez nem lehetséges, az Állami Vagyonügynökséggel történt megállapodás alapján más ingatlanra lehessen a vételi jogot gyakorolni. Amennyiben ezzel nem élne a jogosult, úgy a korábbi rendelkezések szerint használhassa fel kárpótlási jegyét. Először a 170. pont alapján a gazdasági bizottság javaslatát teszem fel szavazásra. A módosító javaslatot az alkotmányügyi és a költségvetési bizottság nem támogatja. Miniszter úr?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť