NAGY FERENC JÓZSEF tárca nélküli miniszter:

Full text search

NAGY FERENC JÓZSEF tárca nélküli miniszter:
NAGY FERENC JÓZSEF tárca nélküli miniszter: Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon egyetértek dr. Torgyán József és dr. Ómolnár Miklós beterjesztésével. Ugyanúgy a nemzeti vagyon kijátszása folyik a mezőgazdaságban is, mint ami az átalakulási törvénnyel ment a nagyipari vállalatoknál, ahol jogszabályra hivatkozva vitték ki a milliós vagyonokat egyszemélyes kft.-kbe. Ugyanez folyik Baranyában. Vannak egyes téeszek, amelyek 2000 forintért adják el a földnek hektárját, azt a földet kedvezményes juttatással egyes kiváltságos személyeknek, amelyekért viszont a kistermelőktől – akik a saját földjüket nem használhatják – 10-20 ezer forintot kérnek el bérletenként.
Most van vizsgálatban egy ügy, amikor 70 milliós értéket passzoltak át 7 millióért, mindezt jogszerűen. Megkérdeztem a vagyonértékelőktől és a kft. ügyvezetőjétől, azt mondták, hogy ez jogszerűen történt. Ilyen kijátszások vannak.
Ilyen kérdésben, ennek a megítélésében miért kell kétféleképpen állást foglalni? Az értelmiségek, a jogászok – akikből az ellenzék sorai nagyrészt állnak, nem a mezőgazdaságból – ellenzik ezt a törvényt. Lehetővé tesszük, hogy ez a művelet továbbra is folytatódjon.
Azt hiszem, hogy a választóinktól egy évvel ezelőtt olyan megbízást kaptunk, hogy az ő érdekeiket képviseljük. Akkor úgy képviseljük, hogy ezeket a jogtalanságokat szüntessük meg, és a földet annak juttassuk vissza, akinek ilyen nehéz hercehurcával érhető el, hogy saját jogos tulajdonát visszakaphassa. Kérem, hogy ezen gondolkozzunk el.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps jobbról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť