KOMOR SÁNDOR, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság titkára:

Full text search

KOMOR SÁNDOR, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság titkára:
KOMOR SÁNDOR, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság titkára: Tisztelt Képviselőtársak! A költségvetési bizottság megtárgyalta a kérdéses törvényjavaslatot, és egyhangú támogató javaslattal terjesztjük a Parlament elé általános vitára.
Véleményünk szerint a törvényjavaslatról elmondható, hogy egy hiánypótló, nagyon fontos, a piacgazdaságra való áttérés érdekében meghozandó törvényről van szó. Magáról a törvényjavaslatról az a véleményünk, hogy átgondolt munka, amely már törvényjavaslat formájában változtatás nélkül is alkalmas arra, hogy megkezdődjön az általános vita.
A bizottsági munka során felmerült a kérdés, hogy milyen kapcsolat létezik vagy alakulhat ki a koncessziós törvény és a versenytörvény között. Ezen belül is felmerült egy olyan kérdés, hogy mely területeken hasznos, hol jó, illetve hol káros ez a törvény. Nem szeretném itt felsorolással rabolni az időt, de egyet szeretnék kiemelni, ami körül már az eddigi vita is – úgy érzem – egy kicsit körvonalazódott. Ez pedig az állami nagyberuházások kérdése. Azt hiszem, hogy ez az a törvény, amelyik nagyon nagy előrelépést jelenthet ezen a területen. Hadd említsek egy példát. Én a Füzessy Tibor által hozott példánál egy kicsit korábbról szeretnék egy példát hozni, ami azt hiszem, hogy nagyon közérthetővé teszi ezt a törvényt. Mégpedig: az 1836. évi törvény szerint hasonló konstrukcióban épült a Lánchíd Budapesten, mégpedig a hídvám szedése fejében építették az akkori befektetők.
Azt hiszem, ha a Parlament meghozza ezt a törvényt, akkor várhatóan sok ilyen beruházásra kerül sor. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť