ZIMÁNYI TIBOR, DR. (MDF)

Full text search

ZIMÁNYI TIBOR, DR. (MDF)
ZIMÁNYI TIBOR, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kénytelen vagyok reagálni a korábban elhangzottakra, mert sajnálatos módon félreértették a javaslatomat. A javaslatom pontosan úgy szólt, hogy senki semmilyen címen ne élvezhessen anyagi előnyt olyan tevékenységéért, amit az 56-os szabadságharc és forradalom ellen fejtett ki. Ha ez vizsgálatokkal jár, akkor ezeknek a vizsgálatoknak mindenképpen meg kell történnie, hiszen azért hoztuk az új Parlamentben az első törvényünket, hogy annak a szellemében járjunk el.
Nem arról van szó, hogy vegzáljuk az embereket, hogy kellemetlenkedjünk, de egyszer s mindenkorra a helyére kell tenni ezt a kérdéskört. Ezek a személyek semmilyen körülmények között ne kaphassanak jutalmat.
A másik javaslatom – amit sajnálatos módon a bizottságok nem értékeltek – célja az volt, hogy azokat az alapiratokat, amelyek alapján az ellenállási tevékenység elismeréseként nyugdíjkiegészítésben részesítettek bizonyos személyeket, a Partizán Szövetség irattárából adják át a Miniszterelnöki Hivatalnak, mert akkor lehet megállapítani, hogy a tevékenységük valóban mikor történt; 45 előtti-e, vagy 56 utáni. Ezek gyakorlati praktikus javaslatok, kérem, szíveskedjenek őket figyelembe venni a törvényjavaslat végleges megszövegezésénél. Köszönöm. (Gyér taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť