TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Kívánok, Elnök Úr, természetesen rendkívül röviden. Arra hívom fel az igen tisztelt Ház figyelmét, hogy a koncepciós perek vonatkozásában már alkotott a Parlament egy törvényt, amelyben ezeket az ítéleteket semmissé nyilvánította. Azonban ennek polgári jogi következményeit nem vonta le, és így előfordulhat az a helyzet, hogy bár ezek az ítéletek semmisek, tehát polgári jogilag vissza kellett volna állítani a károkozás előtti állapotot, most mégis változatlanul érvényben van az a vagyonelkobzás, amelyet az ítélet polgári jogi következményeként a bíróság kimondott. Ezeket a vagyontárgyakat el lehet adni, privatizálni lehet, tehát egy olyan helyzet keletkezhet, amikor is már nem lesz mód ezeknek a törvénysértő ítéleteknek a kártalanítás vonatkozásában történő helyreállítására, illetve a kár megszüntetésére.
Ezért ez a beterjesztett országgyűlési határozati javaslat ezeket a hiányosságokat kívánja pótolni. Miután ez nem tűr késedelmet, ezért annak soron kívüli tárgyalását is kérem. Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť