MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP)

Full text search

MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP)
MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ma egy hete már a kormánypárt igen tisztelt képviselői részletesen elmondották mindazt, amivel én teljes mértékben egyetértek. de még hadd tegyem hozzá azt, hogy bizony azok, akik az antifasiszta mozgalomban részt vettek és partizán szervezet tagjai lehettek, azok közül jó páran alaposan kivették részüket a magyar nép legkiválóbbjainak megkínzásában. Nemcsak a csendőrséget kínozták, hanem kínozták azokat is, akik a kommunizmus ellen szervezkedtek. Így gondolok a Parasztszövetség vezetőire is, akik a Kisgazdapárt centrumából és a Nemzeti Parasztpárt jobb szárnyából verbuválódtak. Ők annyira népszerűek voltak, hogy őnekik nem állott lehetőségük arra, hogy majd esetleg az ÁVO tudtával elhagyják az országot, őnekik a börtön és a kínzások jutottak osztályrészül.
Még ma is élnek közülük néhányan, akik kettősen szenvednek. Szenvednek amiatt, hogy a verés következtében egészségükben olyan romlás következett be, hogy életük végéig szenvedni fognak. De sajnos, szenvednek lelkileg is, amiatt, mert nem látnak olyan rendszerváltást, mint amilyenért annak idején az életüket és a szabadságukat feláldozták. Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť