ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Amint erről tegnap a házbizottság ülésén beszámoltam, a tisztelt Ház felkérése kapcsán kérésemre Papp István, az Elnöki Titkárság vezetője összegezte azokat a vizsgálatokat, amelyek a december 12-ei, az önkormányzatok céltámogatásával foglalkozó javaslat határozathozatala során történtek. A vizsgálatok a technikai, politikai és minden további kérdésre kiterjedően folytak le, s annak összegezett eredménye írásban is valamennyi képviselőcsoportnak a házbizottságban megjelenő tagja, valamint a házbizottság minden további tagja számára elérhetővé vált. Az eredmény abban összegezhető, hogy kétségtelen tényként megállapítást nyert, hogy Varga Zoltán képviselő távolléte idején legalább egy alkalommal szavazás történt képviselői helyéről. Ennek a magyarázata tekintetében eltérnek Mádai Péternek és Szokolay Zoltánnak a megnyilatkozásai. Mádai Péter Hack képviselőtársával együtt arra a következtetésre jutott, illetve annak tényét jelentette be (dr. Hack Péter: Láttam! – Hodosán Róza: Én is!) , miszerint az adott időpontban Szokolay Zoltán szavazott. Szokolay Zoltán a szavazás megtörténtének ettől eltérő magyarázatát adta. (Rockenbauer Zoltán: Erre kíváncsi leszek!)
Mielőtt folytatnám a jelentés bemutatását és a házbizottságban előadottakat, amelyekkel összhangban áll a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportjának beszámolója, s amelyek – talán ennyit hadd mondjak el – arról tanúskodnak, hogy a szavazás körülményeire vonatkozóan a rendelkezésre álló nyilatkozatok ellentétesek, s így kétséget kizáró módon nem állapíthatók meg a történtek. (Hodosán Róza: Megállapíthatók!) Kérem, várják meg a végét. Indokoltnak tartom, hogy megadjam a szót Szokolay Zoltánnak (Hodosán Róza: Feltétlenül!) , aki napirend előtti felszólalást kért. Szokolay Zoltánt illeti a szó.
Napirend előtti felszólaló: Szokolay Zoltán (MDF)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť