ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 168 "igen" szavazattal, 41 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A 11., 12. és 17. pontok alternatív megoldást tartalmaznak a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésére. A 13. és ezzel összefüggésben 30. pontban lévő javaslatot az előterjesztője visszavonta.
A 11. pont szerint Szalay Gábor képviselő úr a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdése módosítását, (2) bekezdése elhagyását indítványozza. Eszerint a vagyoni kört a vagyonpolitikai irányelvekben meghatározott feltételrendszer alapján a Kormány rendeletben határozza meg.
A 12. és 17. pontok alternatív megoldásokat tartalmaznak. A 12. pontban Vékony Miklós képviselő úr a 2. § (1) bekezdés módosítását és új bekezdéssel való kiegészítését indítványozza. Eszerint tartós állami tulajdonba tartozzék az a vagyon, amellyel az állam többségi részesedéssel koncessziós tevékenységet végez.
A 17. pontban, valamint hozzá kapcsolódóan a 20., 29., 33. és 168. pontokban Rott Nándor képviselő úr a 2. § (1) bekezdés módosítását, a 2. § (2) bekezdés felvezető szövegének módosítását, a 2. § (3) (4) bekezdése módosítását javasolja, valamint új 1. számú mellékletet indítványoz. A vagyoni kört e törvény 1. számú melléklete határozza meg a javaslat szerint.
Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatok bármelyikének elfogadása kizárja a 11. pontban foglalt indítvány elfogadását.
Először Vékony Miklós úr javaslatáról határozunk a 12. pont szerint. A gazdasági, a költségvetési és az alkotmányügyi bizottság támogatja. Államtitkár úr?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť