ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 "igen" szavazattal, 149 ellenszavazattal, 38 tartózkodás mellett elvetette.
Kéredezem ezért az Országgyűlést, hogy elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 11. §-ának (4) bekezdését. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés az eredeti javaslatot 138 "igen" szavazattal, 56 ellenszavazattal 8 tartózkodás mellett elfogadta.
A jelentés 77. és 78. pontjaiban Pál László, Katona Béla és Nyers Rezső, valamint Kósa Lajos a 12. § elhagyását indítványozzák, de a bizottságban nem kapták meg a szükséges támogatást.
A 79. pontban Eörsi Mátyás és képviselőtársai a 12. § (3) bekezdése helyett új rendelkezést javasolnak. Lényege: a Vagyonkezelő Részvénytársaság alapító okirata aláírható akkor is, ha a tulajdoni részarány mértéke nem kerül rögzítésre, de ennek elmaradása az okiratot érvénytelenné teszi. Ez sem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport szavazást kért. Kérdezem államtitkár úr véleményét.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť