LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Full text search

LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Azért, mert bírálatot kaptam, de mondjuk, ilyenkor nem mindig szoktam szót kérni, mert akkor túl sűrűn szerepelnék, hanem inkább azért, mert itt olyan dolgok hangzottak el Mihály képviselőtársam hozzászólásában, amelyek messze-messze félreterelik ennek az egész témának a vitáját.
A szövetkezeti üzletrész értékéről, piaci értékéről, és arról beszélt, hogy a szövetkezetek vajon miért nem vásárolják meg ezeket az üzletrészeket. Hát azért, ami helyzet kialakult az elmúlt két és fél esztendő során a mezőgazdaságban. A bizonytalanság a törvénykezésben, tehát a jogbizonytalanság, bizonytalanság a tulajdonban, a földtől kezdve a működtetőeszközökig, bizonytalanság az agrárpolitikában, bizonytalanság a jövedelmezőségben, az értékesítésben és így tovább.
Teljesen alaptalan azt állítani, hogy kedvező helyzetben vannak a szövetkezeti tagok, megvásárolhatnák az üzletrészt és így tovább, nem akarom megismételni, amit elmondott. Hát ha ő kedvező helyzetnek tekinti, akkor hadd mondjak néhány hivatalos adatot. A mezőgazdasági szövetkezetekben élők fele elveszítette az elmúlt két és fél év alatt munkahelyét. Számukra külön minimálbér került megállapításra, jövedelmük több mint 4000 forinttal elmarad az országos átlagtól.
A bizottsági vitát csak azzal szeretném talán lezárni, hogy van egy kritikus határ ugye, ami 50% fölött van, az a többség, mondjuk, az 56 is többség. A 49, akárhogy számoljuk is, nem többség. Tehát ha 49 egyetért valamivel, azt nem lehet úgy tekinteni, hogy a bizottság egyetértett vele.
Amit befejezésül mondott a képviselőtársam – még van 10 másodpercem –, hogy a bizottság egyetértett azzal, amit ő elmondott, tehát hogy ezt a témát vegyük elő: nem tárgyalt a bizottság erről.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť