PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:

Full text search

PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:
PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A népjóléti miniszter már korábban utasítást adott az egészségkárosodott emberek érdekeit szolgáló törvénytervezet elkészítésére. A minisztérium vezetése és a témával foglalkozó szakemberek különös fontosságot tulajdonítunk ennek a törvénynek, a törvény mihamarabbi elkészítésének. Elsősorban a hazánkban élő, becslések szerint mintegy másfél millió egészségkárosodott ember életének, szociális körülményeinek rendezetlensége miatt. Ezért külön köszönjük kérdését, mivel egy olyan problémával foglalkozik, melynek megoldása az egész ország ügye kell, hogy legyen.
A tárca vezetése úgy gondolja, hogy ez az ügy, tartalmánál és súlyánál fogva, politikusok és szakértők valóban pártpolitikától független összefogását igényli. Célunk egy modern és a szerény anyagi lehetőségeknek megfelelő, de tartós megoldást nyújtó rendszer kiépítése.
A törvénykoncepció első változatát két héten belül napirendre tűzi a Népjóléti Minisztérium vezetői értekezlete. Ezt követően széles körű szakmai vitát szándékozunk indítani az esélyegyenlőségtörvénykoncepció első változatáról. A széles körű szakmai közvélemény minden bizonnyal jelentős adalékokkal fog majd szolgálni a második, várhatóan a Kormány elé kerülő változat elkészítéséhez.
Azt reméljük, hogy a törvény mintegy egy-másfél esztendőn belül a Parlament elé kerülhet. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť