ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket! (Rövid szünet után.)
Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm jelen lévő képviselőtársaimat, kedves vendégeinket, a közvetítésre figyelő minden honfitársunkat. Őszi ülésszakunk 25. ülésnapját megnyitom.
Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Glattfelder Béla és Szabó Lajos jegyzők lesznek segítségemre.
A mai ülésünkről 19 képviselőtársunk jelezte előzetesen távolmaradását. Amennyiben valamelyikük mégis meg tudott jelenni, kérem szíves jelzését gépe bekapcsolása végett. (dr. Szigethy István jelentkezik.) Szigethy István képviselőtársunk jelentkezett, kérem a gépét bekapcsolni!
Tisztelt Országgyűlés! Kérem a jelenlévőknek és közvetve a távollévőknek a szíves figyelmét felhívni, hogy ma valamivel 12 előtt Ruud Lubbers holland miniszterelnök felkeresi az Országgyűlés plenáris ülését.
A délután folyamán pedig 3 óra 40 percet követően Jelcin orosz államfő keresi fel a plenáris ülést, és kér lehetőséget beszéde elmondására. Kérem, vegyék figyelembe és tudatosítsák a jelenleg még távollévőkben!
Tisztelt Országgyűlés! Ennek előrebocsátásával ismertetem mai ülésnapunk várható programját.
Először az 1993. évi költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatására kerül sor.
Ezt követően több általános vitát kívánunk folytatni és lezárni. Először az általános forgalmi adóról szólót, majd a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésről szóló javaslatot, ezt követi a magánszemélyek jövedelemadójáról, illetve a társasági adóról szóló törvény módosítását indítványozó javaslat általános vitája és annak lezárása.
Majd folytatni kívánjuk – lezárás nélkül – az adózás rendjéről szóló törvény módosítását kezdeményező javaslatot.
Végül visszatérünk az 1993. évi költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatására, és a házbizottságban történt egyetértésnek megfelelően ezt a lezárásig visszük, azzal azonban, hogyha valamelyik frakció az általános vita újramegnyitását kívánja, erre a jövő hét elején mód lesz.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť