MOLNÁR ISTVÁN (MDF)

Full text search

MOLNÁR ISTVÁN (MDF)
MOLNÁR ISTVÁN (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A társasági adóval kapcsolatban a 7470-es számon dr. Fekete Gyula képviselőtársammal együtt benyújtott módosító indítványunkhoz szeretnék egypár gondolatot hozzáfűzni.
Nagyon sokszor elhangzott már ebben a Házban, sőt, szinte minden párt programjául tűzte ki a vállalkozók, azon belül az iparosok vállalkozásélénkítését. A Monopoly Csoporthoz befutó információk, az Ipartestületek Országos Szövetségének megkeresése alapján, de a választókörzetemben járva a falvakat, egyéni képviselői fogadóórákon, egyéb fórumokon egyre keményebbek azok a kérdések, hogy melyek azok a vállalkozásélénkítő programok. Most nem akarok belemenni a program fejtegetésébe, elemzésébe, de megítélésem szerint a beterjesztett módosító javaslatok egyértelműen, ha nem is látványosan, de kimozdítanák a holtpontról ezt az állandósulni látszó állapotot.
Nem nevezhető minőségi szempontból mérvadónak az a statisztika, amelyik a lényeges növekedést említi a vállalkozások terén, hiszen az a vállalkozási réteg nem az a vállalkozói réteg, amelyik alapvetően hozzájárulna a rendszerváltás megindításához.
A módosító javaslatokban szereplő számok pont a kezdő- és kisvállalkozókat segítenék. Tehát azokat a kisembereket segítené, akik már eljutottak addig, hogy van egy családi házuk, autójuk és egy kis megtakarított pénzük, és most munkanélkülivé válva próbálkoznak vállalkozást, ipart kiváltani a szó hagyományos értelmében, vagy vállalkozónál elhelyezkedni.
A piac, a keresőképesség beszűkülése miatt egyre kevesebb, aki mer vállalkozni, vagy munkanélkülit alkalmazni. Úgy gondolom, az senkinek sem jó, ha a munkanélküliséget választja. Ismerjük a magyar adózási törvények kijátszását és egyéb jól megtanult és alkalmazott, suba alatt lejátszódó folyamatokat. Azzal, hogy 50 ezer forinttal csökkentheti az adózás előtti eredményét, aki munkanélkülit alkalmaz, bíztatást, támogatást jelent, hogy bátrabban merjen számolni és vállalkozni.
A másik téma a tartalékalap-képzés. Ismerjük a hiteleket, kamatokat. Zárójelben mondom, hogy a banki tevékenység, annak felkészültsége is megérdemelne még egy-két misét. Ezzel az alapképzéssel elősegíthető lenne, hogy pénzt gyűjtsön a jövőbeni eszközvásárlásra, és csak akkor adózzon, ha eszközt vásárol, vagy kiveszi a pénzt a számlaalapról.
Még egy nagyon fontos téma a szakmunkás-, iparosképzés, bár erről az előbb már volt szó. Tehát nem akarok kitérni arra, hogy az iparosképzésnek milyen történelmi háttere van. De ha következetesek vagyunk, akkor el kell fogadni, hogy mekkora jövője lesz. Ha ezt nem támogatjuk anyagiakban kézzel foghatóan, rendkívül sok kallódó fiatalnak megpecsételődik a sorsa. Mert pont azokról az általános iskolából kikerült fiatalokról van szó, akik a társadalom szélére fognak kisodródni.
Kérem képviselőtársaimat, hogy nagyon figyeljenek oda, amikor a 7470-es módosító indítványra kerül sor, és kérem önöket, hogy szavazzák meg azt. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť