DEUTSCH TAMÁS (FIDESZ)

Full text search

DEUTSCH TAMÁS (FIDESZ)
DEUTSCH TAMÁS (FIDESZ) Tisztelt Képviselőtársaim! Amit félre akar valaki érteni, azt félre lehet természetesen érteni. Én nem emlékszem, de nagyon szívesen visszalapozható majd a jegyzőkönyvből, hogy a telefon és gáz hangsort mikor említettem a felszólalásomban. Szó sem volt erről. Egy dologról szóltam, itt az empíria, amit belügyminiszter úr hiányolt: a melléklet 4. oldalán az I. pont 5/1. pontjában azt mondja a törvényjavaslat, hogy szennyvíztisztító telep építésére lehet pályázni. Ez egy fontos cél. Kik jogosultak az igénybevételre? Támogatást igényelhet minden helyi önkormányzat, a megyei jogú városi önkormányzatok és Budapest főváros önkormányzatának a kivételével.
Nem arról van szó, hogy telefont vagy gázt szeretne valaki építeni. Arról van szó, hogy a szennyvíz a világkiállítás idején Pesthidegkúton ne az utcán folyjon vagy az utca melletti árokban, hanem, ne adj' Isten, szennyvíztisztítóban. Pusztán csak erről van szó, mint ahogy én azt gondolom, hogy ha félre akarja Grezsa Ferenc érteni, akkor félreértheti azokat a szavaimat, amikor kínosan ügyelve elmondtam azt, hogy – még egyszer mondom – messzemenőleg támogatom, s egyetértek a törvényjavaslatnak azon részeivel, amelyek a kistelepüléseket nemhogy diszpreferálnák, hanem preferálják is. Ez a helyzet. Nagyon helyes. Teljesen világos, nem a szomszédon, vagy az utcasarkon levő ABC-ről van szó, hanem, még egyszer mondom, arról a fél mondatnak a hiányáról van szó, ami mindig sajnos bekövetkezik, hogy ugyanez a helyzet arra az érvelésre vagy kimondatlan érvelésre nem lehet feljogosító, hogy vegyük tudomásul, hogy hihetetlenül fontos azokat a korábbi fejlesztésbeli aránytalanságokat most kompenzálni, amiről Vona Ferenc beszélt, de emellett nem lehet azt a tényt elfelejteni, hogy az ország lakosságának a kétharmada, sajnos – mert ilyen buta a településszerkezet –, 176 városban lakik. Ezeknek a városoknak az indokolatlan diszpreferálása kétharmadnyi polgárt érint Magyarországon.
Én pusztán csak ezt mondtam. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť