PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:

Full text search

PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár:
PUSZTAI ERZSÉBET, DR. népjóléti minisztériumi államtitkár: Nem szándékozom a felszólalás minden részletére reagálni, de úgy érzem, hogy néhány szót feltétlenül szólnom kell.
Egyrészt, mert az egészségügyi intézményeket a társadalombiztosítás havonta finanszírozza, havonta küldi át az arra a hónapra szükséges összeget. Nagyon örülnék, ha a képviselő úr tájékoztatna arról, hogy melyik az az egészségügyi intézmény, amelyik ebből a keretből ilyen problémákkal gazdálkodik.
A másik pedig az, hogy egyszerűen megdöbbent az a felvetése a képviselő úrnak, hogy mi elhalasztjuk a népszerűtlen döntéseket és a következő Parlamentre hagyjuk. Amint az elmúlt két évben hozott döntéseink többsége igazolja, meg a népszerűségünk is., (Derültség.) .igen sok népszerűtlen döntést hoztunk meg az elmúlt két évben. És hogyha odafigyelt volna az elmúlt hónapokban a nyugdíjkorhatár-emelés körüli vitára, akkor tudhatná, hogy annak ellenére, hogy tudjuk, hogy ez egy rendkívül népszerűtlen lépés, ennek ellenére azt képviseltük, hogy igen, meg kell hirdetni.
(11.40)
Ha elolvasta volna az Érdekegyeztető Tanács ülésén hozott határozatot, akkor azt is tudná, hogy az Érdekegyeztető Tanáccsal közösen úgy döntöttünk, hogy meg kell hirdetni '95-től a nyugdíjkorhatár emelését. Semmit nem halasztottunk el, csak nem a jövő hónapban szeretnénk kezdeni, hanem két év múlva. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť