BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter:

Full text search

BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter:
BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter: Egész biztos, hogy nagyon rövid leszek.
A rendőrségi törvény miattam késett, egy új rendőrségi törvényváltozat kidolgozása miatt.
Még annyit: a Büntető Törvénykönyv kétségkívül már többedik változata, de a gazdasági jogra vonatkozó része egy erőltetett ütemű kidolgozás alatt áll. Remélem, hogy az ősz folyamán benyújtásra kerülhet a Parlamentben.
Itt jegyzem meg, nem volt időm rá válaszolni: az igazgatási szervezet alkalmazkodási problémái az új viszonyokhoz. Ez valóban külön téma lehetne, nagyon szép szakmai téma, mellyel kapcsolatban én örömmel fogadom, ha egyáltalán annak lehetne tekinteni a Wekler képviselő úrral folytatott ilyen természetű polémiát. Az önkormányzatoknál a bevételt ott kell hagyni kezdetű credo nem a legjobb, egészen addig, míg a bevétel, a bevételforrás megoszlásának ez az átmeneti rendszere van ebben az országban, bizonyára tudja Wekler képviselő úr, hogy ez nem kis problémát okozhat. Nem kis problémát okozhat, és a normatív elosztási rendszer alapvetően ezt befolyásolja. Az egyenetlenség ördögi törvénye mindenképpen.
Elhangzott itt egyébként az is az elszegényedő magyar faluval kapcsolatban, hogy e két év alatt ez a Kormány az önkormányzati juttatásokból a községeknek, az összesnek a 25%-át dotálta, míg '89-ben mindössze az önkormányzati pénzfedezet 10%-a jut a községekre. Ez is csak egy elem, dehát annyi minden elhangzott, erre mind kellene figyelni.
Most azzal a mondattal én nem tudok mit kezdeni, az előbbi minősítésembe vagyok kénytelen sorolni, hogy a Kormány nemcsak a cigányságot csapta be, hanem az egész nemzetet. Ezek azok a mondatok, kijelentések, amelyek érdemi vita tárgyát e Házban nem képezhetik. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť