RÉTI MIKLÓS, DR. (MDF)

Full text search

RÉTI MIKLÓS, DR. (MDF)
RÉTI MIKLÓS, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Elgondolkodva hallgattam Palotás János képviselőtársam elmondott szavait. Ehhez pusztán annyit fűznék hozzá: valóban egyetértünk abban, hogy mindent a demokratikus jogrend és törvényes keretek között és ezen eszközökkel, az Alkotmány szellemében kell megoldani. Egyet viszont elfelejtett Palotás János: hogy a jelenlegi helyzetben, a médiaelnökök minden áron való megtartásával pontosan bizonyos törvényesség szenvedett sérelmet, amit a Magyar Rádió elnöke, dr. Gombár Csaba okozott magatartásával. Ennek a magatartásnak, a törvénysértő magatartásnak a pártolását okozta mintegy a köztársasági elnök úr felmentést megtagadó aláírása.
(16.20)
Ez a helyzet idézte elő azt, hogy a jelenlegi helyzet fenntartásában meg lehet engedni a törvénytelenséget?
A tüntetéssel kapcsolatban annyit, hogy nem hiszem, hogy nagy indulatok feszültek, mert viszonylag szépen, rendben, békésen, méltósággal zajlott le, és én is azt gondolom, hogy mindenképpen a feszültségeknek elejét kell venni, és a törvénysértést minél előbb le kell zárni azzal, hogy ez az ember, aki még mindig ilyen magas beosztásban van, azonnal hagyja el ezt a magas beosztást, mert ez jelentené azt, hogy helyreáll a demokratikus… (Közbeszólás az ellenzék soraiból: Most ez mi?) … és törvényes jogrend. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť