ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy tegnapi ülésnapunkon nem döntöttünk a 6494-es számú, A magzati élet védelméről címet viselő törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételére irányuló indítványról.
Határozathozatal következik. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslat sürgős tárgyalásba vételével. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés 151 szavazattal, 7 ellenében, 37 tartózkodás mellett a javaslat sürgős tárgyalásba vétele mellett döntött.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli ülésén az elhangzottak alapján a szakszervezetek közötti választásról és a szakszervezeti vagyon felosztásáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, az önkormányzati, a szociális és az emberi jogi bizottságoknak.
(10.20)
A magzati élet védelméről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális, az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottságnak.
A kárpótlással összefüggő jogszabályok végrehajtását ellenőrző vizsgálóbizottság felállítását indítványozó határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági, az alkotmányügyi és az ügyrendi bizottságnak.
A Mecseki Ércbányászati Vállalat államkölcsön-adósságának rendezését szabályozó határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a gazdasági és a költségvetési bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Takácsy Gyula, a gazdasági bizottság elnöke levélben kérte, hogy a párhuzamosságok elkerülése érdekében a Magyar Autóklub által benyújtott népi kezdeményezés kérdését a költségvetési és az alkotmányügyi bizottság tárgyalja, ne a gazdasági bizottság.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy mindezek után ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először a központi költségvetés 1993. évi irányszámait és a költségvetés-politika főbb kérdéseit szabályozó országgyűlési határozati javaslatot, valamint a hozzá kapcsolódó tájékoztató általános vitájának folytatását bonyolítjuk le.
Majd a Társadalombiztosítási Alap 1991. évi költségvetésének végrehajtásáról, valamint a tartalékalapok biztosítási ágak közötti megosztásáról szóló törvényjavaslat, továbbá a kapcsolatos Állami Számvevőszéki jelentés általános vitáját folytatjuk.
Majd a társadalombiztosítással kapcsolatos kormányzati feladatokról szóló országgyűlési határozati javaslat vitája következik.
Délután a szokott időben, 14 és 16 óra között kerül sor az interpellációk és kérdések előterjesztésére.
Ezután – rövidített címet mondok – a magyar" török egyezmény, amely 1988-ban került megkötésre, kihirdetéséről szóló törvényjavaslat kivételes és sürgős eljárásban történő tárgyalása következik.
Majd mentelmi ügyben határoz az Országgyűlés.
Ezt követi az emberi jogokról és az alapvető szabadságokról szóló egyezmény megerősítéséről rendelkező határozati javaslat vitája.
Ezután az 1991. évi állami költségvetés végrehajtásáról szóló javaslat általános vitájának folytatása, és lehetőség szerint lezárása következik.
Majd az 1992. évi vagyonpolitikai irányelvekről rendelkező határozati javaslat általános vitáját folytatjuk, annak lezárásáig.
Végül az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról rendelkező javaslat általános vitáját folytatjuk.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť