SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)
SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nem akartam ismételten felszólalni az ügyben, de a legutóbbi héten én próbáltam differenciálni három csoport között, amely szóba jöhet ezeknél az elítéléseknél. Három bűncselekmény-csoportot jelöltem meg: egy olyan csoportot, amelyben eleve ki lehet mondani a semmisséget, mert eleve olyan jellegű volt, hogy az egyezségokmánnyal ellenkezett maga a törvényi tényállás; hivatkoztam egy olyan csoportra, amely mint tipustényállás eleve alá esett, itt célszerű a vizsgálat; és eljárásjogilag nagyon nehéz megoldást találni arra a harmadik körre, amikor ezeken a tényállásokon kívül is politikai jelleggel konstruáltak büntető ügyet olyan módszerrel, ahogy Torgyán úr az előbb említette. Valóban, ez így volt.
Én csak azért kértem szót most soron kívül, mert Torgyán képviselő úr előbbi fölvetése véleményem szerint nem volt kellően végiggondolva. Hogyha egy általános semmissé nyilvánítás lenne, és ennek az általános semmissé nyilvánításnak az anyagi következményeit is viselni kellene, akkor, ha az ember ezt lépésről lépésre végigköveti, abból kiderülne, hogy esetleg a rablógyilkosoknak is kellene kártérítést fizetni – és azt hiszem, azt senki nem akarja ebben a Házban.
Én azért hívtam csak fel a figyelmet arra, hogy ez az elgondolás egy kissé veszélyesnek tűnik a jelenlegi helyzetben a jogállamiság keretein belül.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť