FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Full text search

FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Bizottsági előadónk időzavarba került, és el kellett hagynia az üléstermet. (Derültség.) Arra kért, hogy röviden tolmácsoljam önöknek a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság állásfoglalásait e törvényjavaslattal kapcsolatban.
Bizottságunk egyhangúlag elfogadta Deutsch Tamás módosító javaslatát, miszerint a hatósági ár megállapítója ne csak a települési önkormányzat legyen, hanem fővárosi illetékességgel – határain belül – a fővárosi önkormányzat is.
Pál László formailag hasonló javaslatát a mellékelt megjegyzések miatt bizottságunk elutasította.
Bizottságunk többsége – kormányzati szakértőkkel szemben – elfogadta Ungár Klárának és Papp Lehel Györgynek azt az indítványát, amely megszüntetné a települési önkormányzatok lakbérmegállapítási jogát. Úgy ítéltük meg, hogy az 1989 előtti lakbérszerződések túlnyomó többsége kényszer útján, nem a szerződő felek szabad akarata révén keletkezett, vagy maradt érvényben. Ellenkezne a szabad piacgazdaság céljaival e szerződések mesterséges életben tartása, és arra a véleményre jutottunk, nem tehetjük a háztulajdonos feladatává annak a szociális kötelezettségnek az ellátását, ami valójában állami vagy önkormányzati funkció. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť