NAGY VARGA DEZSŐ (Független Kisgazdapárti képviselőinek 33 tagú csoportja)

Full text search

NAGY VARGA DEZSŐ (Független Kisgazdapárti képviselőinek 33 tagú csoportja)
NAGY VARGA DEZSŐ (Független Kisgazdapárti képviselőinek 33 tagú csoportja) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Képviselőház! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenekelőtt Glattfelder Béla képviselőtársam felszólalásához szeretnék rövid reflexiót fűzni. A vagyonnevesítés kapcsán következetesen ingóságról, holmi kehes lóról és pegazusokról beszél. Hát a vagyonnevesítés kapcsán akkor, amikor frakciónk a hárompárti megállapodás alapján ezt a törvénymódosító javaslatot beterjesztette, elsősorban azt akarta célozni ezzel, hogy törvényszintű szabályozás jöjjön létre a vagyonnevesítésben, nem pedig a közgyűlés által nagyon sokszor és legtöbbször manipulálható határozatokkal.
Fodor István képviselőtársamnak a százalékos értékelését egy-két mondattal szeretném megvilágítani. Véleményünk szerint teljesen világos, az előterjesztők az üzletrész mértékét a közreműködés kapcsán 40 és 80%-os mértékben kívánják meghatározni. A bevitt vagyon mértékére – amelyre nagyon helyesen mutatott rá – mindenekelőtt a termőföld az alap. És az mérhető, hisz a kárpótlás kapcsán is meghatároztuk az aranykorona értékét.
Én úgy gondolom, azzal, hogy törvényszinten szabályozzuk a vagyonnevesítés mértékét, helyesen jár el a magyar Parlament, mert tulajdonképpen a vagyont bevivők, akik időközben nem szövetkezeti tagok… Glattfelder Béla képviselőtársam következetesen a szövetkezeti tagokról beszél! A ma szövetkezeti tagok a vagyon létrehozásában és az alakításkori időpontban 50%-ban sem vettek részt! Tehát mindenképpen indokolt gondolni azokra, akik a vagyon létrehozásában közreműködtek. Lehet, hogy a szűk előterjesztés talán nem egészen kimunkált, és nagyon sok pontját el tudom fogadni Fodor István képviselőtársamnak, amikor a vagyonnevesítésnek egy részletesebb elemzését kívánja, de azt semmiképpen nem tudjuk elfogadni – ezt a gazdasági bizottságban is Glattfelder Bélával komoly vitákban kifejtettük –, hogy a vagyonnevesítés kapcsán ne törvényszintű szabályozás jöjjön létre. Lehet ez a szabályozás esetleg 21%, de ez egy olyan alapküszöb, amit a közgyűlés már nem tud manipulálni.
Én kérem a tisztelt Házat, hogy a frakció átal előterjesztett törvényjavaslatot támogassa. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť