OLÁH SÁNDOR

Full text search

OLÁH SÁNDOR
OLÁH SÁNDOR (FKgP 33 tagú képviselőcsoport): Az általános békesség jegyében Katona Béla úrnak annyit szeretnék válaszolni – megpróbálom visszaidézni, amit mondtam –, hogy ki fogják küszöbölni maguk közül azokat az embereket, akik eddig csak jelenlétükért kapták a bért. És ha ezek miatt vagy ezekből keletkezik a munkanélküliség, ezt én nem is sajnálom. Tehát ezt szeretném mondani, de majd a jegyzőkönyv ezt pontosan fogja megmutatni.
Emellett azért egyetlenegy dologra szeretnék még rávilágítani. A mezőgazdaságnak megvan az a lehetősége – rugalmasabban, mint az iparnak –, hogy nagyobb munkaerőt is tud foglalkoztatni, ha a terméket jól választják meg, a kultúrát jól választják meg, általában intenzívebbé válik a gazdálkodása, és ha terméket bizonyos készültségi fokig dolgoz fel a mezőgazdaság. Tehát mi reméljük, hogy annyi értelmes és okos agrárértelmiségi ember van, aki meg fogja találni az új gazdasági feltételek mellett is a lehetőséget, hogy legalább vidéken szüntesse meg a munkanélküliséget, mert megszüntethető lenne. Én nem azt mondom, hogy az ipari gócokból a munkanélküliek tízezreit el tudja szívni a mezőgazdaság. De ha erről a reményünkről lemondunk, abban az esetben tényleg nem történik ebben a kérdésben előrelépés.
Ennyit kívántam magyarázatként hozzátenni. (Tasps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť