PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Képviselő Úr, köszönöm szépen, és önnek is, Elnök Úr.
Tényleg, a vitába általánosságban nem kívánok beavatkozni, sokkal hozzáértőbb szakemberek vannak jelen. Mégis, itt néhány dolog mellékvágányra ment, és ezért szeretnék reagálni.
Én egyébként úgy értettem Oláh Sándortól, ahogy ő mondta. Tehát nem hiszem, hogy a munkanélkülieknek örülne.
Az egyik állítást mindenképpen szeretném cáfolni: a hatékonyság növelése nem jár munkanélküliséggel. Csak abban az esetben jár a struktúraváltás és a hatékonyságnövelés munkanélküliséggel, ha arra egy stagnáló vagy leépülő gazdasági környezetben kerül sor. Egy növekedési pályán a kettő nem feltételezi egymást. Úgyhogy ezt azért ne fogadjuk el itt a tisztelt Házban, mint egy elkerülhetetlen valamit, ami mindenképpen visszaigazolja, ha valamit nem tudunk túl jól megoldani. Ez lett volna az egyik állításom.
A másik, amit szerettem volna még elmondani, hogy – az én meggyőződésem szerint – a vidék képes jelentős munkaerő felszívására, ellenben a sokat állított politikai nyilatkozatokkal ellentétben nem a mezőgazdaságban. Tehát nem a mezőgazdasági alaptevékenységben, ott valószínűleg lényegesen kisebb lesz a jövőben a foglalkoztatottak száma. Viszont a vidéken lényegesen nagyobb mértékben fog megnőni az olyan típusú munkahelyek lehetősége, amelyek ma nincsenek ott, amelyek az életkörülményeket az infrastruktúra-szolgáltatási szektorban és máshol fogják megteremteni. Tehát van a vidéknek munkahelyfelszívó lehetősége, csak ezt ne keverjük össze, hogy a gazdaságpolitika mely területén fog megjelenni.
Elnézést kérek a kiegészítésért. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť