PINTÉR ISTVÁN

Full text search

PINTÉR ISTVÁN
PINTÉR ISTVÁN (FKgP 33 tagú képviselőcsoport): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megszólíttattam, így kénytelen vagyok válaszolni, kénytelen vagyok reagálni. Ugyan ki által szólíttattam meg? Megszólíttattam Glattfelder Béla és Juhász Pál által. Megszólíttattam én, és megszólíttatott az a másfél millió parasztember, akinek annakidején, 1960-ban nem a kehes lovát, drága képviselőtársam, hanem a jó lovát és a jó szerszámát be kellett vinnie a téeszbe. Ne tessék gúnyolódni vele, mert minékünk ez rosszul esik.
És kérem szépen, az, hogy ez a vagyon már nem mérhető föl – fölmérhető, ha a termelőszövetkezet akarja. Mert azt akkor leltárral vették át, és ez a leltár megvan. És nyilvánvaló, hogy a kehes lónak nem akkora értéket adtak, mint egy jó lónak vagy egy más akármilyen értéknek.
Juhász Pál indokolta az ő maga módján, hogy nem jár azoknak az embereknek, akik a szövetkezet megalakításához vagyonukkal járultak hozzá. Én nem tudom, hol lehet ezt eldönteni. De én ajánlok egyet Juhász Pálnak. Ő ugyanis tudomásom szerint egy jó pár évet dolgozott Balástyán. Jöjjön el csütörtökön este, és próbálja megmagyarázni azoknak az embereknek, akiket 1960-ban a vagyonuktól megfosztottak, hogy nem jár nekik. Próbálja meg megmagyarázni ott nekik. Ugyis ismerős ott, dolgozott egy pár évet. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť