SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Full text search

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Kérdésfeltevésében teljesen igaza van, hogy nem egyértelműek azok a következtetések, amik a tényekből és a napvilágot látott hírekből levonhatók. Mert nem tudom, hogy hogyan lehet előfeltevések nélkül eljutni arra a következtetésre, hogyha az Állami Vagyonügynökség – immár másodszor egyébként – pályázatot ír ki egy bizonyos részlege hirdetései megjelenésével kapcsolatban, világos feltételekkel, e világos feltételek értékelése alapján valamelyik pályázó kedvezőbb pályázatot tesz, hogy hogyan lehet ezt közvetlen összefüggésbe hozni egy napilappal.
Az első kérdésére a válaszom természetesen az, hogy a Hírlapkiadó nyerte ezt a pályázatot, amit az Állami Vagyonügynökség ez ügyben kiírt.
Második kérdésére, ami azzal kapcsolatos, azzal a hangzatos megnevezéssel kapcsolatos, hogy az adófizetők pénzével kapcsolatban nem történik-e valami sajátos kezelés, hadd tegyek fel én is – mintegy válaszként – egy kérdést. Nem az lenne-e a helytelen eljárás, hogy az Állami Vagyonügynökség a rosszabb feltételűnek adná ki a pályázat alapján azt a lehetőséget, hogy a hirdetéseket elvégezze? Nem akkor lenne gondatlan kezelés a privatizációs bevételekkel, hogyha a privatizációs költség több lenne ezen a soron, vagy ezen a címen? Hogy a játékot a gondolattal tovább folytassuk: akkor veszélybe kerülne a költségvetési bevétel, mert hogy több a privatizációs bevétel, több költség vetődik rá. Akkor nem jutna azokra a célokra, amiket egyébként nyilvánvalóan rendezni kell; hogy hogyan lesz visszaforgatás, hogyan lesz munkahelyteremtés és így tovább.
Úgy gondolom, ez az első két válasz egyúttal a harmadik kérdésre is egyértelmű választ ad, hogy azzal a kérdéssel kapcsolatban, ami egy napilapot jelöl meg, én úgy gondolom, hogy az előző két válasz teljesen egyértelmű, hogy mit jelent.
És végül az utolsó. Ha valahol ma piac van, hát akkor lehetne jónéhányat felsorolni, tehát ahol vannak szereplők, lehetne fölsorolni az üdítőital piacát, a gyermektápszerét, de különösen a kiadók és napilapok, egyáltalán a sajtótermékek piacán ma valódi piac van Magyarországon. Vannak megrendelők és vannak a piacot elfoglalni szándékozók. És a piacnak a jótékony működését – szerintem – mi sem bizonyítja jobban, mint akadt egy a sok között, amelyik kedvezőbb ajánlatot tett, és doktrinerségnek tartanám, hogy azért, mert valaki rosszabb ajánlatot tett, de magán, ezért az állam tőle rendelne meg bármit. Ugyanolyan rossz és torz árjelzéseket adnánk a piaci szereplőknek, mint a korábbi időszakban, és azt gondolom, hogy éppen ezért ez a pályázat és ennek a megnyerése korrekt.
Kérem, hogy ennek alapján fogadják el, vegyék tudomásul válaszomat. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť