ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP)

Full text search

ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP)
ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP) Köszönöm a szót. Igen Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az utóbbi hetekben, hónapokban elsősorban az Egyesült Államokban végzett nagyszabású kutatások megállapították, hogy a Föld légkörében, illetve ózonpajzsában olyan súlyos változásfolyamatok gyorsultak föl, amelyek a korábban előrejelzettnél sokkal hamarább, akár néhány hónapon vagy éven belül is katasztrofális következményekkel járhatnak. Valószínűleg gyors, radikális nemzetközi védekező lépésekre lesz szükség a légkör, illetve az ózonréteg védelmében.
Az itt és most indítványozott országgyűlési határozat azt a célt szolgálta, hogy a Kormányt ezekkel a sürgős lépésekkel kapcsolatos állásfoglalásra késztessük. Nem riogatás szándékával hoztam az ország nyilvánossága, a Parlament elé a valamennyiünket fenyegető újabb veszélyt. Sokféle szorongás nehezedik amúgy is az emberekre. Munkanélküliség bizonytalansága, a romló egészségi állapot szenvedő alanyai vagyunk sokan, a szociális háló lyukain érzik átzuhanni magukat az emberek. Mégis, azt hiszem, szembe kell néznünk a sors, az emberi történelem legújabb kihívásával, az egész bolygónkat, s most különösen az északi féltekét veszélyeztető gyilkos sugárzás lehetőségével.
Hangsúlyozom, hogy nem a Kormánnyal szembeni bizalmatlanság késztetett az indítványra. Maga a probléma annyira súlyos, hogy szükségesnek látszott az egész ország és az egész nemzet figyelmét felhívni erre az egész emberiséget fenyegető, és közeljövőben már fenyegető veszélyre.
Időközben azonban javaslatom benyújtása óta tárgyaltam a Kormánnyal, személy szerint Keresztes K. Sándor környezetvédelmi miniszter úrral, aki ígéretet tett, hogy az általam benyújtott határozati javaslatban foglalt információkat rendelkezésre fogja bocsátani, s én ezt elfogadom, és ezért az országgyűlési határozati javaslatra vonatkozó indítványomat tisztelettel visszavonom. (Taps.)
Döntés képviselői önálló indítvány napirendre tűzéséről és sürgős tárgyalásáról

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť