MOLNÁR ISTVÁN (MDF)

Full text search

MOLNÁR ISTVÁN (MDF)
MOLNÁR ISTVÁN (MDF) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! A társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája során a felszólaló és hozzászóló képviselőtársaim konstruktívan támogatták e törvény módosítását. Bízom abban, hogy a minimálbér 50%-os figyelembevételének támogatása a szavazás eredményében is tükröződni fog.
Mindannyian hangoztatjuk, hogy vállalkozásbarát politikát kell folytatnunk, és most tapasztalható: a jelenleg érvényben lévő törvénnyel ez a gyakorlatban maradéktalanul nem valósul meg.
Nem akarom a szót szaporítani és az időt feleslegesen igénybe venni, de gondolkozzunk el azon, hogy mekkora megterhelést jelent ilyen keresőképesség mellett egy kezdő vállalkozónak ez a társadalombiztosítási fizetési kötelezettség! Ez a kötelezettség úgy valósul meg a gyakorlatban, hogy egyszerűen nem jelentkeznek be vállalkozónak. Ezt minden lelkiismeretfurdalás nélkül megteszik, hiszen az elmúlt évtizedekben volt lehetőség megtanulni és begyakorolni az úgynevezett közösségi érdeket, szemléletet.
E törvény alkalmazásával tehát nemhogy több pénz folyt volna be a vállalkozástól, hanem kevesebb.
A törvény módosítása mellett szól az is, hogy most, a gazdasági átalakulás folyamán, igen sok munkanélküli, akinek valamilyen szakmája van – kőműves, autószerelő stb. –, kedvező feltételek mellett hivatalosan is kiváltja vállalkozói engedélyét, ezáltal csökken a munkanélküli segély kifizetésére fordított pénzösszeg, és egyben növeli a társadalombiztosítás költségvetését.
Kérem képviselőtársaimat, hogy a csatlakozó módosító javaslatnak a minimálbér 50%-os figyelembevételére történő módosítását fogadják el és szavazzák meg.
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť