ELNÖK (dr. Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (dr. Szűrös Mátyás)
ELNÖK (dr. Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Jó napot kívánok képviselőtársaimnak és vendégeinknek. Tavaszi ülésszakunk 30. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében dr. Horváth József és Trombitás Zoltán jegyző képviselőtársaim lesznek segítségemre.
Tisztelt Országgyűlés! A mai ülésnapunkról való távolmaradását 45 képviselőtársunk jelentette be előre. Képviselőtársaim jelzését kérem abban az esetben, ha a bejelentés ellenére mégis el tudtak jönni az ülésre. (Senki sem jelentkezik.)
Bejelentem továbbá, hogy a képviselők száma jelenleg 384, a határozatképességhez így 193 képviselő jelenléte szükséges.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány 5699-es számon benyújtotta a Magyar Köztársaságnak az 1990-es évek biztonságpolitikájáról szóló országgyűlési határozati javaslatának új változatát a korábban megszavazott sürgősség fenntartásával. Az előterjesztést a hétvégi futárpostában kapják kézhez képviselőtársaim.
Tisztelt Országgyűlés! Takácsy Gyulának, a gazdasági bizottság elnökének kérésére a Szűcs M. Sándor képviselő úr által előterjesztett és el nem fogadott interpellációt csak a költségvetési bizottságnak adom ki megtárgyalásra.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Megkezdjük a Rádióról és a Televízióról szóló törvényjavaslat általános vitáját.
Ezután az egyes közlekedési törvények és törvényerejű rendeleteknek a koncesszióról szóló törvénnyel összefüggésben szükségessé váló módosítását indítványozó törvényjavaslat általános vitája, illetve annak lezárása következik.
Végül, ha még marad idő, illetve elegendő tárgyalási idő, a nemzeti gondozásról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatásával zárjuk ülésnapunk munkáját.
Tisztelt Országgyűlés! Ezek szerint tehát soron következik a Rádióról és a Televízióról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Az előterjesztést 5575-ös számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Megadom a szót dr. Isépy Tamás igazságügy-minisztériumi államtitkárnak, a napirendi pont előadójának.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť