MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ)

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ)
MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Az 1991. évi XCI. törvény 6. számú mellékletében a Kormány törvényi garanciát vállalt arra, hogy 2 milliárd 850 millió forint értékben az önkormányzatoknak nevelési segély címen pályázatot ír ki. A törvény szerint a kiírás határideje február 20-a.
Értetlenül és csodálkozva állunk az előtt a tény előtt, hogy a pályázati kiírás mind a mai napig – ma május 19-e van – nem történt meg. Ez a három hónapos késés méltánytalan és kiszolgáltatott helyzetbe hozza az érintett önkormányzatokat.
Én mint a Kormány tevékenységének ellenőrzéséért is felelős országgyűlési képviselő értetlenül állok az eset előtt. De nem akarom ezen példa mögött a Kormány és elsősorban a Kereszténydemokrata Néppárt miniszterének szociális érzéketlenségét feltételezni, s azt sem, hogy a költségvetés óriásivá duzzadt hiánya hátráltatja a pályázat kiírását.
Mindezek fényében kérdéseim a következők:
1. Mikorra várható a pályázati feltételek nyilvánosságra hozatala?
2. Mi okozta a kiírás eddigi, közel három hónapos csúszását?
3. Ki a felelős ezért? És
4. felmérték-e, mekkora kárt okoz, hogy az év első felében ez a pénzforrás egyetlen gyermek nevelését sem fogja segíteni?
Képviselőtársammal együtt várjuk válaszát. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť