ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Igen. Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Köztudomású, hogy nézeteltérések vannak a napirend előtti felszólalásokkal kapcsolatban, hogy mi a rendkívüli ügy, és mi nem. Ebben az esetben teljesen szabályosan történt az eljárás. A Szabad Demokraták Szövetsége képviselőcsoportja vezetője, Tardos Márton írásban kérte a lehetőséget az SZDSZ frakció nevében, és természetesen ez így zajlott le. De kétségtelen az, hogy van ekörül továbbra is vita, a házbizottságban is időnként napirendre kerül az ügy.
Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem, mit terveztünk, tervezünk mai ülésnapunk várható programjaként.
Először is a Magyar Köztársaság 1992. évi költségvetéséről és az államháztartás vitelének 1992. évi szabályairól szóló 1991. évi XCI. törvény módosításáról intézkedő törvényjavaslat részletes vitára bocsátását szerettük volna megoldani, a részletes vita lebonyolítását, illetve a határozathozatalt.
Majd a köztársasági elnök tiszteletdíjáról rendelkező törvényjavaslat határozatával folytatnánk a munkát.
Ezután a távközlésről rendelkező törvényjavaslat általános vitáját zárnánk le, és részletes vitára kellene bocsátani.
Ezután a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról rendelkező törvényjavaslat általános vitáját kezdenénk meg.
És – mint ahogy képviselőtársaim tegnap tapasztalták – szükség van arra, hogy az ügyrendi bizottság állást foglaljon egy bizonyos ügyrendi kérdésben, ami az utólagos egyeztető megbeszélésekből is kiderült, hogy nem is olyan egyszerű, ezért akadtunk meg tegnap a határozathozatalban. Itt azonban természetesen el kell vonatkoztatnunk magunkat a tegnapi konkrét esettől, mert annak volt egyfajta politikai vonatkozása is. Itt kimondottan ügyrendi kérdésről van szó. Az ügyrendi bizottság a délelőtt folyamán majd ülést tart.
És tehát, ha határozatképessé válnék az Országgyűlés, akkor a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását szabályozó országgyűlési határozatról folytatnánk a szavazást.
Majd a koncessziós törvénnyel összefüggésben egyes vízügyi közlekedési törvények, törvényerejű rendeletek módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala következnék. És ha idő maradna, a nemzeti gondozásról szóló törvényjavaslat általános vitájával, illetve lezárásával fejeznénk be a munkát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť