DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Kérem szépen, szíveskedjék meghallgatni, és állok rendelkezésére. Én a legnagyobb elismerés hangján beszéltem mind a kettőjükről, és még egyszer elmondom azt, hogy az elismerésemet fejezem ki – mind a kettőjük beszédét megtapsoltam –, hiszen eljutottunk odáig, hogy az általam előbb elmondott lehetetlenült helyzet engem nemcsak földrajzilag hozott ide közelébb, hanem maholnap, kérem, még eszmeileg is. (Derültség.) Meghökkentő! (A FIDESZ padsoraiban szórványos taps.) Meghökkentő! Tessék nyugodtan tapsolni, FIDESZ-es barátaim, mert itt jön a meghökkentő. Tudniillik amikor Katona Béla képviselő úr a maga módján kifogásolta és felolvasta, idézte szakszerűen a paragrafust, s utána egy viccel, egy tréfával, egy tréfás megállapítással lepte meg a tisztelt hallgatóságát, éspedig avval, hogy elmondta a szépségversenyre vonatkozó pályázatot, ahol a gyönyörű szép delnőkkel szemben, akik mindent tudnak (Derültség.) konyhában és mindenütt, egyszer csak az esélytelen 55 éves, konyhában, ágyban használhatatlan (derültség) hölgy nyeri meg a versenyt. (Hangos derültség.)
Kérem szépen, nekem nagyon tetszett ez a vicc, és valóban nagyon szépen rávilágított a pályázatok ellentmondásosságára. De engedjék meg, nekem nem egy viccem van, hanem a heroizmus éveiből egy klasszikus hirdetés a Szabad Népből. Kérem, uraim, a következőképpen hangzik: "Férjhez adnám vezető állásban lévő, jól pozicionált, teltkarcsú munkáskáder húgomat, kizárólag marxistához." Kérem, ezek a frigyek létrejöttek, ezeknek a frigyeknek utódjai vannak! (Derültség.) Ezeknek a frigyeknek barátnői s egyebei vannak. (Hangos derültség.) És ezek az urak, kérem szépen mostan, mint a penészgomba, szétterjedve nemzetre, társadalomra önök elől, a magyar nép elől akarják ezt a nemzetet, országot elrabolni. (Mozgás és zaj.)
Ha erre nem hökken rá ez a Ház, ha erre a felelősségre nem hökken rá a Kormány, amely a hatalmat tulajdonképpen elvileg – tudom, hogy a valóságban nem – a választás révén a tisztelt ellenzéktől is megkapta –, mert a jelen lévő Kormány a demokrácia szabálya értelmében mindnyájunk kormánya – és tulajdonképpen oda kéne eljutnunk, hogy a Kormánynak a hatékonysága, hatórádiusa térben, időben és intenzitásban olyan legyen, hogy ezeknek az uraknak a napja bealkonyodjék.
Kérem szépen, tudomásul kell azt vennünk, hogy minket miért küldtek ide. Két évünk van hátra. És van még egy másik, ami számunkra két év, az a magyar nemzet, a magyar társadalom és magyar jövő számára egy olyan elmulaszthatatlan történelmi időszak, ami nem tart tovább, mint ez az évtized, ez az évszázad, ez az évezred – abszolút pillanat történelmi szempontból, mind társadalmi, mind nemzettörténelmi szempontból – ez tesz minket nagyon felelőssé, és ez teszi annak a szükségességét, hogy ez a Parlament alkotmányt adjon ennek a népnek. Olyan alkotmányt és olyan bíróságot, amelyik meggátolja a nemzet vagyonának elrablását.
A tisztelt Magyar Demokrata Fórum programjában volt a szabadság és tulajdon mellett még…
Ha önkormányzatot érdemel, ha jól tudom, Tiszaug, akkor nyilván önkormányzatot érdemelnek az egyéb társadalmi közösségek is, többek között a munkavállalók közössége is. Elképzelhetetlen, hogy egy 300 fős községnek lehet önkormányzata, és egy 30 ezer létszámot foglalkoztató Weiss Manfréd monstrumvállalatnak ne lehessen önkormányzata.
Ne értessék félre, én bármennyire jeleztem egymáshoz közelkerülésünket mind földrajzi, mind egyéb szempontból, semmiféle bolsevik nosztalgia nincs bennem, ezt remélem, észrevették. (Hangos derültség.) Ennek ellenére a bolsevizmus, a kommunizmus bukása után, a szovjet birodalom bukása után azok a szociális igazságok és azok az igazságtartalmak, amiket József Attila, Váci Mihály – és uraim, bocsássák meg – Jézus Krisztus a világnak kihirdetett, ezzel a bukással nem szűntek meg. A társadalmi igazságtalanság társadalmi igazságtalanság marad akkor is, bármilyen címert tűz föl magára. A címer, amit elismertünk, az minket kötelez. Kötelezi a magyar társadalommal és a magyar néppel szemben.
Ezt ajánlom a tisztelt Ház figyelmébe. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť