RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ)

Full text search

RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ)
RÁDAY MIHÁLY (SZDSZ) Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az október 8-i időpont óta majdnem nyolc hónap telt el. Ezalatt többször tárgyalta a bizottság a kérdést, és mint ahogy elnök úr megismételte az eredeti címet, az angolnapusztulás apropóján a Balaton vízminőségének védelméről volt szó, és sok olyan kérdésről, amely a vízminőség védelmének problematikáját illeti, mint például a vízügy és a természet-, környezetvédelem különböző feladatainak szétválasztásáról vagy együttműködéséről.
Úgy gondolom, hogy ez az interpelláció nagy szerencse, hogy el nem fogadtatott, mármint a rá adott válasz a Parlamentben, mert így volt nyolc hónap arra, hogy ezeket a kérdéseket a két érintett tárca egymás között rendezze.
Azt hiszem, hogyha most, miközben elmondom, hogy a bizottság többszöri tárgyalása után az utoljára kapott választ én is és a bizottság is elfogadtuk, és javasoljuk a Háznak, hogy fogadja el, azt gondolom, hogy roppant fontos ez – és ezt akkor most ennek az interpellációnak az apropóján mondom –, hogy bizonyos miniszteri válaszok ne legyenek elfogadva annak érdekében, hogy azokon dolgozni lehessen. Borzasztó fontosnak tartom azt, hogy amikor egy miniszteri válasz egy interpellációra megszületik, elhangzik, vagy írásban elolvasható, ne legyen egyértelmű pártszempont az, hogy azt megszavazzuk-e vagy sem. Gondolkozzunk el azon, hogy az az interpelláció tartalmaz-e olyan elemeket, amelyeknek a megoldásán munkálkodni kell, ami jó, ha egy bizottság elé kerül, és többször átbeszélik, megvizsgálják, hogy mit lehet tenni az ügy tisztázása érdekében.
(14.50)
Itt is maradtak még nyitott kérdések. Nyilván még vannak olyan dolgok, amelyekről szólni kell. Képviselőtársam például a halászati problémáról – amely itt fennmaradt – még fog szólni, de egy csomó dolog megoldódott közben, katalizátorként használva ezt az interpellációt és ezt a témát.
Tehát – felhasználva ezt az interpellációs ügyet – felhívom a Ház figyelmét arra, hogy célszerű olyan interpellációs válaszokat nem elfogadni, amelyeknek el nem fogadása munkát von maga után, és lehetővé teszi, hogy egy ellenzéki sorokból vagy akár kormánypárti sorokból jött interpelláció nyomán egy kérdést meg lehessen oldani. Köszönöm, hogy ezt elmondhattam, Elnök Úr! (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť