NAGY ANDRÁS (SZDSZ)

Full text search

NAGY ANDRÁS (SZDSZ)
NAGY ANDRÁS (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Urak! Többéves huzavona után a Pestvidéki Gépgyár helyzete megnyugtatóan rendeződni látszott akkor, amikor az azt megvenni szándékozó Eldorádó Alapítvánnyal kötött szerződést az arra illetékesek javaslatára a PTK 300. §-ára hivatkozva felmondták, és egyben megállapították annak szükségességét, hogy minél rövidebb időn belül új pályázatot kell kiírni.
Ezen esemény óta immáron több mint egy hónap is eltelt, és semmi konkrét lépés nem történt az ügyben. Az a tény, hogy a folyamatos helyzeti bizonytalanság akadályozza a gyár hatékony működését, nem segíti elő a honvédség érdekeit; szinte eltörpül amellett, hogy az idén eddig elbocsátott körülbelül 300 munkás mellé – úgy néz ki – lassan többszáz új, elbocsátásra váró munkás sorakozik fel.
Tisztelt Miniszter Urak! Mindössze egyetlen kérdésem van önökhöz. Ennyi idő eltelte után végre kívánnak-e valami konkrét és előrevivő lépést tenni annak érdekében, hogy a hányatott sorsú Pestvidéki Gépgyár helyzete megnyugtató módon, hosszú távra rendeződjön? Tisztelettel várom válaszukat, és Kuncze Gábor társam fog majd válaszolni. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť