SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Full text search

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm, elnök úr, a szót. Ahogy jelezte elnök úr, hogy a téma napirendre kerül, azonnal jelentkeztem egyébként, hiszen nyilvánvalóan indokolnom kell.
A Kormány a március 5-ei házbizottsági ülésen bejelentette, hogy a vagyonpolitikai irányelvek benyújtott tervezetét vissza kívánja vonni. A március 12-ei gazdasági bizottsági ülés a Kormánynak ezt a szándékát megerősítette. Egy olyan határozatot hozott, amiben kérte a Kormányt, hogy a vagyonpolitikai irányelvek visszavonása mellett új vagyonpolitikai irányelveket nyújtson be az Országgyűlésnek.
Néhány szót szeretnék mondani ennek indokoltságáról. A Kormány '92 februárjában az Országgyűlés elé terjesztette az egyszerűen tulajdoni törvénycsomagnak nevezett törvények sorát, a második generációs privatizációs tövényeket. Ezek nagyon sok olyan elemet tartalmaznak, amelyek korábban szabályozatlanok voltak, amelyek korábban a vagyonpolitikai irányelvekre hagyatkoztak; sok minden beépült ezekbe a törvényekbe, ezért szükségszerű, hogy a vagyonpolitikai irányelvek szerkezete, tartalmi elemei ezeknek a törvényeknek megfelelően és ezzel összhangban átdolgozásra kerüljenek.
Másodszor: a vagyonpolitikai irányelvek tartalmi követelményeire figyelemmel kell lenni akkor is, amikor már meglévő, egyébként a vagyonpolitikai törvényekben szabályozandó kérdésekre megszülettek válaszok, így a költségvetési törvényre utalok.
Én azt gondolom, ez a két indok, a jogi környezet várható megváltozása és az, hogy bizonyos törvényi elemek, így a költségvetés elfogadása már eldöntött kérdéseket a vagyonpolitikai irányelvek szabályozási köréből, szükségessé teszi, hogy egy új szerkezetű vagyonpolitikai irányelvet nyújtson be a Kormány. Azért kerül most ennek a bejelentésnek a megtörténtére sor, mert most került a Parlament ülése elé – ha jól tudom, a legközelebbi ülésnapon – az a tulajdoni törvénycsomag, amely miatt indokolt az ezzel összhangban álló vagyonpolitikai irányelvek benyújtása. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť