GYÖRGYI KÁLMÁN, DR. legfőbb ügyész:

Full text search

GYÖRGYI KÁLMÁN, DR. legfőbb ügyész:
GYÖRGYI KÁLMÁN, DR. legfőbb ügyész: Elnök Úr! Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én magam a Panoráma december 6-i előadását nem láttam, tehát abból nem tudtam tudomást szerezni erről az ügyről, viszont egy állampolgári följelentés az abban foglaltakra személy szerint fölhívta a figyelmemet. Ennek alapján február 18-án ténymegállapító vizsgálat rendeltetett el.
Ez a vizsgálat olyan tényeket tárt fel, amelyek bűncselekmény alapos gyanújára utalnak, ezért 1992. március 9-én az illetékes ügyészi nyomozó hatóság a Büntető Törvénykönyv 309. szakasza (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdésének a) pontja szerint minősülő, devizagazdálkodás – különösen nagy értékre elkövetett – megsértése bűntettének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Ennek a nyomozásnak a feladata az interpellációban is említett tranzakciók koreográfiájának a feltárása, úgyszintén a koreográfusok és a produkcióban résztvevők személyének a megállapítása. A nyomozás jelen szakaszában korai volna a részletekről szólni.
Kérem a tisztelt képviselő urat, hogy ezt tájékoztatásként, és a tisztelt Országgyűlést, hogy ezt válaszként elfogadni szíveskedjen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť