KÓSA LAJOS (FIDESZ)

Full text search

KÓSA LAJOS (FIDESZ)
KÓSA LAJOS (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt hetekben kaptuk kézhez a miniszterelnöknek az Országgyűlés elnökéhez címzett levelét. Ebben tájékoztatta arról, hogy a Kormány elfogadta az 1992. évi I. félévi törvényalkotási programjavaslatát.
A levél mellékleteként a programjavaslat – szó szerint idézem –: "Annak érdekében, hogy az Országgyűlés a felsorolt társadalmi viszonyok teljes körére vonatkozóan ismerje a Kormány ez évi jogalkotási elképzeléseit, a jelenleg előre felmérhető, tervezhető témaköröket tematikus csoportosításban is mellékeli." Idézetnek vége.
Meglepve tapasztaltam, hogy a terhességmegszakításról szóló törvényjavaslat a programban nem szerepel. Mint közismert, az Alkotmánybíróság a 64/1991. évi XII. hó 17-én kelt határozatával a hatályos jogszabályokat december 31-i hatállyal megsemmisítette, mivel azokat alkotmányellenesnek mondotta ki.
Tekintettel arra, hogy a jogalkotási törvény szerint a jogalkotási program összeállításáért az igazságügy-miniszter a felelős, az alábbi kérdésekre kérek öntől választ:
1. Tervezi-e a Kormány a terhességmegszakításra vonatkozó törvényjavaslat benyújtását?
2. Ha tervezi, mikorra várható a törvényjavaslat benyújtása?
Köszönöm. Válaszát várom. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť