CSÉFALVAY GYULA (KDNP)

Full text search

CSÉFALVAY GYULA (KDNP)
CSÉFALVAY GYULA (KDNP) Államtitkár úr véleményével nem tudok egyetérteni. Egyáltalán nem tudom megérteni azt, hogy a kívülállónak a vagyona kivitelével hogy kerülnek hátrányos helyzetbe a szövetkezeti tagok, mert a bent lévő vagyon az az ő tulajdona, egy részarány, tehát az nem a tagoké. Ha különvesszük, ahányfelé elosztjuk az arányokat, annyi jut a tagoknak meg a kívülállóknak.
Az Alkotmány szerint a vagyon egyforma. Tehát nem lehet többféle mércével mérni vagy értékelni azt, hogy az egyiknek van ezer forintja, a másiknak is van ezer forintja, az az ezer forint csak 300 forintot ér, a tagoké pedig 1500 forintot ér.
Nem értem ezt a dolgot. Van nekem még egy indítványom, ami tulajdonképpen belekerült az indoklásba, amit én nem hoztam elő: ez a tagsági jogokkal kapcsolatos, amit államtitkár úr is jelzett. Én ezt nem fogom visszavonni, mégpedig azért, mert gyakorlatilag valójában úgy van, hogy azok az emberek, akik időskorúak, nyomorékok vagy mozgáskorlátozottak, nem tudnak elmenni a közgyűlésre, nem tudják a jogaikat ott érvényesíteni.
Miért ne hatalmazhassa meg a hozzátartozóját, a fiát, a vejét vagy éppen családja valamelyik tagját, aki a legközelebb áll hozzá, akiben megbízik: menjen el és az ő nevében foglaljon ott állást.
(19.40)
A jog tudomásom szerint ezt lehetővé teszi. Csak arról van szó, hogy ilyen meghatalmazást adhasson valakinek, hogy az ő képviseletében ott megjelenjen, és az ő jogát gyakorolhassa. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť