ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak. (Megtörténik. 17 igen, 156 nem, 6 tartózkodás.)
Tisztelt Országgyűlés! Meg kell ismételni a határozathozatalt, nem vagyunk határozatképesek, néhány szavazat hiányzik a határozatképességhez. Kérem, mindenki fáradjon a helyére. (Zaj.) Kérem önöket, lehetőleg ne távozzon senki, inkább a távollévők érkezését várjuk. Feltehetően helyreállt a határozatképesség, tehát ismételten felteszem a kérdést… (A bal oldalon több képviselő belép a terembe.) … Mégis várnunk kell még, sokan mozognak a teremben.
Tehát ismét kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetértenek-e Pintér József képviselő úr javaslatával, mely szerint a fegyveres erők és a rendőrség tagjai ne lehessenek pártnak tagjai. Szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 33 igen, 164 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
Kérem a technikai munkatársakat, hogy vizsgálják meg Kovács László szocialista párti képviselő gépét, mert nem működik.
(16.40)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 1. §-ában a törvény 2. § (2) bekezdését. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 204 igen szavazattal, 3 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett az eredeti javaslatot elfogadta.
A 2. pont szerint Pintér József képviselő úr a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésében a törvény 3. §-a (3) bekezdését kívánja kiegészíteni.
Lényege: A bíróság az ügyészség indítványára megállapítja a párt működésének megszűnését akkor is, ha a párt egymást követő két általános országgyűlési képviselői választáson nem állít jelöltet, vagy egyetlen képviselője sem szerez mandátumot, illetve a szavazáson részt vett választók szavazatának 1%-át sem szerzi meg. A bizottságok nem támogatják. Államtitkár úr?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť